Vinkit syystakin valintaan

takit

Syksyn vaihteleville keleille tarvitaan erilaisia takkivaihtoehtoja – kokosimme vinkit kauden pukeutumiseen.

Takin valinnassa kannattaa miettiä ensisijaisesti sen käyttötarkoitusta, joka vaikuttaa siihen, millaisia toiminnallisuuksia ja ominaisuuksia takissa pitäisi olla. Luonnossa liikkuessa takin kaikki saumat on hyvä olla teipattu, jolloin takki on kokonaan vedenpitävä, mutta arkikäytössä kaupungilla vettä hylkivä tai vedenpitävä materiaali riittää.
Ulkoilutakeissa vedenpitävyys ja hengittävyys ilmoitetaan numeroin. Vesipilariarvolla tarkoitetaan sitä, kuinka paljon vettä takki kestää ennen kuin vesi pääsee läpi kankaasta. Mitä suurempi luku, sitä parempi vedenpitävyys. 10 000 m kestää todella hyvin sadetta. Takkien materiaali vaikuttaa hengittävyyteen. Softshell-takit hengittävät usein kuoritakkeja paremmin. Alemmat hengittävyysarvot tukevat hyvin kaupunkiulkoilua ja kevyttä liikkumista luonnossa. Aktiiviseen liikkumiseen kannattaa valita tuotteet korkeammilla arvoilla.
Takin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös toiminnallisuuteen ja istuvuuteen. Taskut, tuuletusaukot ja säätömahdollisuudet varmistavat, että liikkuminen on vaivatonta.

Kuinka pukeutua syksyllä?

Syksyn sää voi vaihdella nopeasti, joten kerrospukeutuminen on paras tapa valmistautua syksyn vaihteleviin säihin. Aamuisin lämpötilat ovat vielä alhaiset, jolloin takin alle voi pukea ylimääräisen lämmittävän kerroksen ja päivällä taas jättää sen pois. Sateisella ja epävakaisella säällä kuoritakki toimii hyvin välikerrostakin päällä.
Kuoritakki suojaa sateelta ja tuulelta ja sen alle voi pukea lämmittäviä lisäkerroksia. Kuoritakkia voi käyttää niin kaupungissa kuin metsässäkin. Kuoritakin alle sopii erinomaisesti kevytuntuvatakki, joka lämmittää tehokkaasti keveydestään huolimatta ja tarvittaessa pakkautuu pieneen tilaan. Softshell-takki on monikäyttöinen valinta arkeen. Sen joustavuus ja hengittävyys sopivat monipuoliseen ulkoiluun. Rankalla vesisateella kannattaa kuitenkin valita kuoritakki tai sadetakki matkaan.

Syksyn pukeutumisvinkit

Torstai mallistosta löytyy näyttäviä ja värikkäitä välikerrostakkeja peruspukeutumiseen ja ulkoiluun. Niillä on helppo täydentää syksyn vaatevalikoimaa ja piristää synkkää syksyistä päivää. Torstain päällystakit
Torstai valikoimasta suosittelemme syksyn pukeutumiseen tyylikästä softshell-takkia. Takissa on väljempi C+ -mitoitus, näyttävät yksityiskohdat ja ekologinen vedenhylkivyyskäsittely.
http://www.topsport.fi/fi/milka-c

Rukka mallistosta löytyy monipuolisesti tuotteita, jotka ovat täysin vedenpitäviä. Tuotteiden kaikki saumat on teipattu ja materiaali pitää vettä. Kaikki malliston tuotteet ovat tuulenpitäviä.
Kaupungissa sadekeleillä hyvä valinta on ikoninen Rukka-sadetakki. Keltainen sadetakki piristää syksyn asukokonaisuutta.
http://www.topsport.fi/fi/lehmus-83572

Luonnossa liikkujalle suosittelemme teknistä rukka -parkatakkia . Takin saumat ovat teipattu, joten takki on kokonaan vedenpitävä, mutta sen materiaali hengittää aktiivisessakin liikunnassa. Vedenpitävyys-  ja hengittävyysarvot ovat 10 000 ja 5 000. Takin lukuisien säätömahdollisuuksien ansiosta se mukautuu käden käänteessä kulloiseenkin käyttötilanteeseen sopivaksi.
http://www.topsport.fi/fi/telma

Icepeakin mallistosta löydät tuotteet niin kaupunkiin kuin vaativampaan luonnossa liikkumiseen.

Syksyn ulkoiluun suosittelemme icepeak miesten untuvatakkia. Takin kangas on käsitelty vettä hylkiväksi. Untuvatakin pystyy pakkaamaan pieneen tilaan, mikä tekeekin siitä hyvän valinnan reppuun syksyn retkille.
http://www.topsport.fi/fi/varuna-84375
Mallistosta löytyy myös käytännöllinen kuoritakki. Tuotteen veden- ja tuulenpitävä materiaali sopiikin aktiiviseen ulkoiluun. Kankaan hengittävyys takaa käyttömukavuuden. Kaikki saumat on teipattu, mikä tekee tuotteesta täysin vedenpitävän.

http://www.topsport.fi/fi/lane

Halutessasi voit yhdistää nämä Icepeak takit, koska niissä on yhteensopiva vetoketjujärjestelmä.


Viisi vinkkiä juoksukenkien valintaan

juoksuharrastus

Juoksuharrastus on helppo ja mukava tapa liikkua arjessa. Helpottaaksemme harrastuksen aloittamista teimme listan niistä asioista, jotka on hyvä ottaa huomioon juoksukenkiä valitessa.

Minkälainen on käyttötarkoituksesi?

Ennen kenkien hankintaa voit miettiä, mihin tarkoitukseen niitä käytät. Kävely, hölkkä ja juoksu vaativat kengiltä eri asioita.
Juoksukengät ovat hyvä valinta esimerkiksi työmatkalle, koska kaikilla juoksukengillä voi myös kävellä. Kävelyssä on tärkeää, että askel rullaa hyvin ja kantavaimennus on tehokas. Nämä kaksi ominaisuutta löytyvät kaikista juoksukengistämme.

Juoksualusta vaikuttaa

Jos juoksureittisi kulkee asfaltilla, kengissä on hyvä olla paljon vaimennusta. Hiekalla juostessa kengät eivät saa olla liian pehmeät. Pidemmillä reiteillä kaupungissa saatat juosta vuorotellen molemmilla alustoilla. Juostessa sekä asfaltilla että hiekalla kantavaimennuksen tulee olla tehokas.
Juoksukengissä on usein otettu huomioon kaikki nämä seikat, joten voit huoletta juosta vaihtelevilla alustoilla.

Kenkien sovitus

Sovita juoksukenkiä aina oikeanlaisten juoksusukkien kanssa ja muista sitoa nauhat huolellisesti sopivalle kireydelle. Tällöin kenkien istuvuus ja tuntuma on todenmukainen.
Sovittaessasi kenkiä varo ostamasta vahingossa liian jäykkää taikka tukevaa mallia. Myymälähenkilökuntamme on valmis auttamaan sinua löytämään kengät, jotka sopivat parhaiten juuri sinun askelluksellesi.

Pohjalliset

Pohjalliset ovat hyvä valinta ehkäisemään jalkojen väsymistä niin jokapäiväisessä käytössä kuin myös pidemmillä juoksulenkeillä.

Kenkien materiaali

Kaikki juoksukenkämme hengittävät hyvin. Niiden materiaali on mesh-kangasta, joka päästää kaiken kosteuden ja hien kengästä pois. Kevätkaudella Goretex on hyvä materiaalivalinta. Se hengittää hyvin ja on samalla vedenpitävä.
Intoa juoksuharrastukseen!

Katso Top Sportin juoksukenkävalikoima